Новини

Спас Панчев: Нека мирът да е водещ, за да има разбирателство и в бъдеще страната да успее да излезе от кризата.

Поздравявам жителите на Благоевградска област и всички българи по случай 106-та годишнина от независимостта на България, като им пожелавам на всички здраве, късмет и добруване.

Това каза за Pirinsko.com председателят на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Спас Панчев, който e и кандидат за Народен представител от Коалиция "БСП-лява България" в 43-то Народно събрание.

Спас Панчев сподели днешния празник с благоевградчани и присъстваше на честванията в областния център. Той пожела мирът да е водещ, да има разбирателство и в бъдеще страната да успее да излезе от кризата, в която се намира.

За първи път в Благоевград бе и председателят на Народното събрание на Судан д-р Алфатих Алмансур, който заедно със Спас Панчев поднесоха цветя пред паметната плоча до зала "22-ри септември" в центъра на Благоевград по повод 106-та годишнина от независимостта на България и в памет на загиналите при защита на българската независимост.

Делегацията от Судан начело с д-р Алфатих Алмансур е на 5-дневна визита в страната, а в Благоевград присъствието е по покана на Спас Панчев.

„От няколко години сме партньори с Националния фронт, партия с дългогодишна история в Судан, която в момента държи 80% от депутатските места в страната. Делегацията, в която освен представители на парламента има и бизнесмени, ще се запознае с опита ни при провеждането на избори, ще обменим опит в здравеопазването, в икономиката, ще се търсят и партньори за бъдещо сътрудничество между двете държави. Идеята е дългогодишното вече партньорство между Судан и България да продължи”, обясни Спас Панчев. Той добави, че се проучват и университети в България, където да се обучават судански студенти.

 

Panchev al-Mansur 1Panchev al-Mansur 2Panchev al-Mansur 3Panchev al-Mansur 4

НОВИНИ

ЕЛА С НАС

ABOUT US

СТРУКТУРА

ГАЛЕРИЯ

ИЗБОРИ

НАЧАЛО